Δελτία Τύπου

'Payments 360o Conference' σε συνεργασία με την ΕΜηΠΕΕ

Φωτογραφία του χρήστη netweek.

Σκοπός του συνεδρίου"Payments 360o"είναι να αναδείξει σφαιρικά τις θεσμικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο των πληρωμών, εξετάζοντας τον αντίκτυπο αυτών στους τραπεζικούς οργανισμούς, αλλά και στους υπόλοιπους stakeholders του διευρυμένου οικοσυστήματος πληρωμών.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017. Αναλυτικά οι πληροφορίες στο site του Συνεδρίου
Κερδίστε 5 προσκλήσεις στέλνοντας e-mail στο info@computer-engineers.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, ΑΜ ΤΕΕ) έως την Παρασκευή 7/7 στις 11.00.

When Regulation Meets Innovation

 

Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο (PSD-2), αλλά και η ελέω capital controls ταχύρρυθμη εκπαίδευση των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές πληρωμές δημιουργούν ένα νέο δυναμικό οικοσύστημα στο πεδίο των πληρωμών (τράπεζες, εταιρείες πληρωμών, payments start-up, retailers) ενώ ταυτόχρονα εγείρουν νέες προκλήσεις για τις τράπεζες, αναφορικά με την τοποθέτησή τους στην αγορά και την εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Το περιοδικό Banker's Review διοργανώνει το Payments 360° Conference, με σκοπό να εξετάσει ολιστικά τις εξελίξεις στο πεδίο των πληρωμών.

 

Confirmed speakers

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

 • Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου, Υφυπουργός Οικονομικών

KEYNOTE SPEAKER

 • Francisco Tur Hartmann, Deputy Head of Market Integration Division, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Panelists

 • Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
 • Δήμητρα Βουρνά, Chief Operating Officer, HSBC Greece
 • Ευτυχία Κασελάκη, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής- Λιανική Τραπεζική, Δίκτυα και Καταθέσεις, Τράπεζα Πειραιώς
 • Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Δ/ντής, Group Chief Digital & Technology Officer, Όμιλος Eurobank
 • Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής & Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας
 • Δημήτρης Πλαγιάννης, Chief Digital Officer, Τράπεζα Αττικής
 • Δαμιανός Χαραλαμπίδης, Chief Digital Officer & Retail Banking Products, Αlpha Bank
 • Αλέξης Δρυμιώτης, Head of Payments and Cash Management, Eurobank
 • Πάρης Κορωναίος, Γενικός Διευθυντής, Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A.
 • Αλκιβιάδης Τρίγκας, Επικεφαλής Τομέα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Διεύθυνση Ψηφιακών Καναλιών, Εθνική Τράπεζα

INTERNATIONAL SPEAKERS

 • Nicole Jonker, Economist, Market Infrastructure and Payments division, Κεντρική Τράπεζα Ολλανδίας
 • Oscar Sala, VP Product Strategy, Strands

Ομιλητές

 • Βασίλης Παναγιωτίδης , Διευθυντής στη Γενική Γραμματεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (‘ΕΕΤ'), επικεφαλής τομέα Συστημάτων Πληρωμών, Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος και Φυσικής Ασφάλειας Τραπεζών, αναπληρωτής του Γενικού Γραμματέα της ΕΕΤ
 • Γεώργιος Λεκάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Παναγιώτης Ντούνιας, Σύμβουλος Υφυπουργού Οικονομικών, Μέλος της Α΄ Μονάδας ¨Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών¨ της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
 • Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα

 

Key Issues

 

 • Τι αλλαγές φέρνει η νέα οδηγία PSD-2 σε ο,τι αφορά τη δημιουργία ανταγωνισμού για τις τράπεζες από νέες εταιρείες πληρωμών;
 • Πώς οι θεσμικές εξελίξεις στην εγχώρια αγορά (σύνδεση αφορολόγητου ορίου με κάρτα, capital controls) δημιουργούν τάσεις στη χρήση καρτών και τη διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωμών;
 • Ποιες είναι οι πραγματικές προτιμήσεις των καταναλωτών απέναντι σε νέα μέσα και κανάλια πληρωμών;
 • Με ποιον τρόπο τα social media, τα smartphones και τα wearables λειτουργούν ως… disruptors στη διαδικασία πληρωμών;
 • Ποιες είναι οι νέες προδιαγραφές για την ασφάλεια συναλλαγών; Και πώς εξισορροπείται το security με το convenience και την εμπειρία χρήστη;

Διαβάστε περισσότερα

 

One 2 One Sessions

 

«Προσωπική» καθοδήγηση-Εποικοδομητικό networking
Η εμπειρία του συνεδρίου δεν εξαντλείται στις ex cathedras παρουσιάσεις των ομιλητών. Αγοράστε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο και κλείστε ραντεβού με έναν από τους διεθνείς ομιλητές, για εξειδικευμένες και στοχευμένες συμβουλές, για τη δική σας επιχείρηση ή για τις ανάγκες των πελατών σας.

* Οι συναντήσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Το κοινό του συνεδρίου

 

Το Payments 360° Conference απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη του ευρύτερου οικοσυστήματος πληρωμών. Συγκεκριμένα, στις τραπεζικές διευθύνσεις retail banking, καρτών, digital banking, δικτύου καταστημάτων και σε εταιρείες πληρωμών. Επίσης, σε στελέχη από τον κλάδο του retail.

 

Σχετικά άρθρα

Ομιλητές

Κεντρική ΟμιλίαΑικατερίνη ΠαπανάτσιουΗ Κατερίνα Παπανάτσιου είναι Υφυπουργός Οικονομικών από τον Νοέμβριο του 2016. Εκλέχτηκε Βουλευτής Μαγνησίας τον Ιανουάριο του 2015 και το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.
 
 
 
Keynote SpeakerFrancisco Tur HartmannΜε περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο πεδίο της Ανάπτυξης Υποδομών Αγοράς και Πληρωμών, ο Francisco έχει πρωτοστατήσει στον σχεδιασμό πολιτικών για την εναρμόνιση των συστημάτων πληρωμών, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων clearing & settlement).
 
 
 
Γιώργος ΠιτσιλήςO Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975.Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, με επιστημονική ειδίκευση και σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού.
 
 
 
Δήμητρα ΒουρνάΗ Δήμητρα Βουρνά είναι Chief Operating Officer (COO) στην Τράπεζα HSBC. Πριν αναλάβει τη θέση της COO διατηρούσε διπλό ρόλο, ήταν Head of Operations Europe, International για την HSBC Bank plc και Head of Operations για την HSBC Ελλάδας.
 
 
 
Ευτυχία ΚασελάκηΗ Ευτυχία Κασελάκη επιβλέπει τη Λιανική Τραπεζική, Δίκτυα και Καταθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς το 1998 και το 2013 ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας για τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Μάθησης Ομίλου και το Δίκτυο Καταστημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα.
 
 
 
Σωτήρης ΣυρμακέζηςΟ Σωτήρης Συρμακέζης είναι Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital & Technology Officer (Group CDTO) στον Όμιλο Eurobank, με γραμμή αναφοράς στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο.
 
 
 
Νέλλη Τζάκου-ΛαμπροπούλουΗ Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου ορίστηκε Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα τον Ιούλιο του 2013, με αρμοδιότητες την εποπτεία και το συντονισμό των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη λιανική τραπεζική, το Δίκτυο των Καταστημάτων και τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης πελατείας.
 
 
 
Δημήτρης Π. ΠλαγιάννηςΟ Δημήτρης Πλαγιάννης εργάζεται στην ATTICA Bank, όπου κατέχει την θέση του Chief Digital Officer με περιοχή ευθύνης του την Ψηφιακή Στρατηγική και την ανάπτυξη των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Τράπεζας.
 
 
 
Δαμιανός ΧαραλαμπίδηςO Δαμιανός Χαραλαμπίδης έχει αναλάβει από το Νοέμβριο 2016 τα καθήκοντα του Group Chief Digital Officer και Head of Retail Banking Products στην Alpha Bank. Αποτελεί μέλος της διοίκησης τής τράπεζας και μέλος ΔΣ της Alpha Ventures.
 
 
 
Αλέξης ΔρυμιώτηςΟ Αλέξης Δρυμιώτης ξεκίνησε από τη Δέλτα Πληροφορική (μετέπειτα First Data Hellas) το 1989. Ασχολήθηκε με την ανάπτυξη λύσεων για το χρηματοπιστωτικό τομέα, με έμφαση στα συστήματα πληρωμών και οτιδήποτε είχε να κάνει με online επεξεργασία συναλλαγών.
 
 
 
Πάρης ΚορωναίοςΑσχολείται με τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου περισσότερο από μία δεκαετία και βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση αρκετών projects, όπως των eVolution Awards (τα βραβεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο), συνεδρίων και VIP Roundtables για το eCommerce, το ενημερωτικό eCommerceNews.gr, και πολλών ακόμα.
 
 
 
Αλκιβιάδης ΤρίγκαςΟ κος Αλκιβιάδης Τρίγκας ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία συμβούλων Accenture σε έργα ανάπτυξης λειτουργικών διαδικασιών, σχεδιασμού και υλοποίησης πληροφοριακών συστημάτων, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Τράπεζα National Westminster ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του Middle Office στη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων.
 
 
 
International SpeakerNicole JonkerΞεκίνησε την καριέρα της στο τμήμα ερευνών της Nederlandsche Bank (Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας) το 2001, και τρία χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό του τμήματος Market Infrastructure and Payments της τράπεζας, ως economist.
 
 
 
International SpeakerOscar SalaΕίναι Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Προϊόντων στον fintech οργανισμό Strands, Η Strands συνεργάζεται με περισσότερους από 500 τραπεζικούς οργανισμούς διεθνώς. Το πεδίο συνεργασίας της Strands με τις εδραιωμένες τράπεζες αφορά κυρίως σε λύσεις personal finance management και business finance management, με βάση την τεχνογνωσία της εταιρείας σε Big data και Machine Learning.
 
 
 
Βασίλης ΠαναγιωτίδηςΟ κ. Β. Παναγιωτίδης κατέχει τη θέση του Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (‘ΕΕΤ'), είναι επικεφαλής του τομέα Συστημάτων Πληρωμών, Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος και Φυσικής Ασφάλειας Τραπεζών και τελεί χρέη αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα της ΕΕΤ
 
 
 
Γεώργιος ΛεκάκοςΟ Γεώργιος Λεκάκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου FinTech της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
 
 
 
Παναγιώτης Δ. ΝτούνιαςΟ Παναγιώτης Ντούνιας είναι Σύμβουλος της Υφυπουργού Οικονομικών με ειδίκευση σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικών ελέγχων, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διοικητικής οργάνωσης. Έχει χειριστεί βασικά Projects του Υπουργείου Οικονομικών, όπως η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, η ηλεκτρονική τιμολόγηση, η on-line διασύνδεση των φορολογικών μηχανών και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, ενώ στο πλαίσιο των καθηκόντων του συμμετέχει ως μέλος σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές.
 
 
 
Άσπα ΠαλημέρηΗ Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων της Mastercard και στις τρεις αγορές, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών, την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των λύσεων της Mastercard για τους πελάτες της, την αύξηση της κερδοφορίας και την προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας προς όλους τους συνεργάτες στις αγορές αυτές.
 
Μέσος όρος (0 Ψήφοι)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


Κανένα σχόλιο. Σχολιάστε πρώτος/-η